Olimpiada de Matemàtiques (Batxillerat)

El passat 18 de gener dos alumnes del IES Gaia, Alejandro Moreno i Albert Guijarro, van assistir a la LV Olimpiada de Batxillerat de Matemàtiques organitzada per la Universitat d’Alacant.

Seguint el model de l’Olimpíada Internacional, nascuda en 1959, es realitzen a tot el món i sempre han jugat un paper rellevant en la detecció i formació de joves talents en matemàtiques, la qual cosa constitueix el seu principal objectiu.

L’OME es desenvolupa en dues fases: la primera és local, i se celebra habitualment a mitjan gener. En la segona, d’àmbit estatal, les persones seleccionades en la primera fase es reuneixen, durant el mes de març, cada any en una ciutat diferent. Igualment serveix com a sistema de classificació per al Barcelona Math Contest, en la qual les millors concursants són seleccionades per a l’equip espanyol que competeix en l’EGMO (Olimpíada Matemàtica Femenina Europea).

La prova consta de dues parts, de 4 hores cadascuna, una pel matí i un altra per la vesprada. I els resultats han sigut:

Alejandro Moreno Romera ha quedat en la posició 11a, i Albert Guijarro a la posició 20a.

Ací teniu les solucions als problemes. SOLUCIONS

 

J.A. Pina, professor de Matemàtiques

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion